Tortellini med ädelostsås och skinka

10 minuter
Svårighetsgrad: Lätt
Skriv ut

Ingredienser

4 portioner

Ostsås

Schalottenlök
2 st
Smör
1 msk
Vispgrädde
2 dl
Kavlibuljong
1 dl
Kavli ÄdelOst
100 g
Salt
2 tsk
Peppar
2 tsk
Majsstärkelse
2 msk
Tortellini á 250g
3 paket
Skinka
500 g
Spenat
1 påse
  1. Ostsås: Skala och hacka löken. Smält smör i en kastrull och fräs löken mjuk. Tillsätt vispgrädde, buljong och låt sjud 3-5 minuter.
  2. Tillsätt mjukosten och smaka av med salt och peppar. Önskas tjockare sås red med majsstärkelser.
  3. Koka tortellinin enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Vänd ner pastan och spenaten i ostsåsen och servera med skinka.

 

Tips: Denna rätt är perfekt att tillaga efter jul och kanske en snutt julskinka finns kvar samt ädelost från pepparkakorna.

Dela recept

Sekretessöversikt

Denna webbplats använder cookies så att vi kan ge dig den bästa möjliga användarupplevelsen. Cookieinformation lagras i din webbläsare och utför funktioner som att känna igen dig när du återvänder till vår webbplats och hjälper vårt team att förstå vilka delar av webbplatsen som du tycker är mest intressanta och användbara.