Tortellini med ädelostsås och skinka

10 minuter
Svårighetsgrad: Lätt
Skriv ut

Ingredienser

4 portioner

Ostsås

Schalottenlök
2 st
Smör
1 msk
Vispgrädde
2 dl
Kavlibuljong
1 dl
Kavli ÄdelOst
100 g
Salt
2 tsk
Peppar
2 tsk
Majsstärkelse
2 msk
Tortellini á 250g
3 paket
Skinka
500 g
Spenat
1 påse
  1. Ostsås: Skala och hacka löken. Smält smör i en kastrull och fräs löken mjuk. Tillsätt vispgrädde, buljong och låt sjud 3-5 minuter.
  2. Tillsätt mjukosten och smaka av med salt och peppar. Önskas tjockare sås red med majsstärkelser.
  3. Koka tortellinin enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Vänd ner pastan och spenaten i ostsåsen och servera med skinka.

 

Tips: Denna rätt är perfekt att tillaga efter jul och kanske en snutt julskinka finns kvar samt ädelost från pepparkakorna.

Dela recept