
Tortellini med ädelostsås och skinka
Ingredienser
4 portioner
Ostsås
Schalottenlök
2
st
Smör
1
msk
Vispgrädde
2
dl
Kavlibuljong
1
dl
Kavli ÄdelOst
100
g
Salt
2
tsk
Peppar
2
tsk
Majsstärkelse
2
msk
Tortellini á 250g
3
paket
Skinka
500
g
Spenat
1
påse
- Ostsås: Skala och hacka löken. Smält smör i en kastrull och fräs löken mjuk. Tillsätt vispgrädde, buljong och låt sjud 3-5 minuter.
- Tillsätt mjukosten och smaka av med salt och peppar. Önskas tjockare sås red med majsstärkelser.
- Koka tortellinin enligt anvisningen på förpackningen.
- Vänd ner pastan och spenaten i ostsåsen och servera med skinka.
Tips: Denna rätt är perfekt att tillaga efter jul och kanske en snutt julskinka finns kvar samt ädelost från pepparkakorna.