Smörgåstårta Poké Style

45 minuter
Svårighetsgrad: Medel
Skriv ut

Ingredienser

10 portioner

Fyllning 1

Ägg
4 st
Kavli Äkta majonnäs
1.5 dl
Mango, fryst
250 g
Romansallad
1 st
Rödlök
1 st
Samalax
200 g
Wasabi
2 msk

Fyllning 2

Gurka
1 st
Avokado
1 st
Edamebönor
200 g
Kavli Äkta majonnäs
1 dl
Hummus
200 g

Montering/Topping

Mörkt rågbröd
6 skivor
Tunnbröd
4 skivor
Kavli Äkta majonnäs
2 dl
Rädisor
5 st
Sesamfrön
3 msk
Tångkaviar
85 g

Gör så här:

Fyllning 1

  1. Lägg äggen i kokande vatten i 9 minuter, spola äggen kalla, skala och tärna.
  2. Tina mangon på hushållspapper, spar 8 bitar till toppingen.
  3. Strimla de stora bladen av romansalladen till fyllningen, spara de små till toppingen.
  4. Finstrimla rödlöken, spara lite till toppingen.
  5. Blanda ingredienserna i en bunke.
  6. Tärna ca 100 g lax, blanda i bunken.
  7. Skär den resterande laxen i tunna skivor till toppingen.

Fyllning 2

  1. Dela och kärna ut halva gurkan, den  andra halvan skivas tunt till toppingen.
  2. Tärna avokadon och blanda med övriga ingredienser.
  3. Spar lite edamamebönor och avokado till toppingen.

Montering och topping

  1. Börja med rågbrödet i botten på tårtan, bred på hälften av fyllning 2.
  2. Lägg sedan på 1 st tunnbröd och hälften av fyllning 1.
  3. Varva sedan tunnbröd och fyllning med resterande ingredienser.
  4. Bred majonnäs runt tårtan för att fästa toppingen och sesamfrön på sidorna av tårtan.
  5. Garnera sedan med all topping.

 

Dela recept