
Smörgåstårta Poké Style
Ingredienser
Fyllning 1
Fyllning 2
Montering/Topping
Gör så här:
Fyllning 1
- Lägg äggen i kokande vatten i 9 minuter, spola äggen kalla, skala och tärna.
- Tina mangon på hushållspapper, spar 8 bitar till toppingen.
- Strimla de stora bladen av romansalladen till fyllningen, spara de små till toppingen.
- Finstrimla rödlöken, spara lite till toppingen.
- Blanda ingredienserna i en bunke.
- Tärna ca 100 g lax, blanda i bunken.
- Skär den resterande laxen i tunna skivor till toppingen.
Fyllning 2
- Dela och kärna ut halva gurkan, den andra halvan skivas tunt till toppingen.
- Tärna avokadon och blanda med övriga ingredienser.
- Spar lite edamamebönor och avokado till toppingen.
Montering och topping
- Börja med rågbrödet i botten på tårtan, bred på hälften av fyllning 2.
- Lägg sedan på 1 st tunnbröd och hälften av fyllning 1.
- Varva sedan tunnbröd och fyllning med resterande ingredienser.
- Bred majonnäs runt tårtan för att fästa toppingen och sesamfrön på sidorna av tårtan.
- Garnera sedan med all topping.