
Smörgåstårta Poké Style
Ingredienser
10 portioner
Fyllning 1
Ägg
4
st
Kavli Äkta majonnäs
1.5
dl
Mango, fryst
250
g
Romansallad
1
st
Rödlök
1
st
Samalax
200
g
Wasabi
2
msk
Fyllning 2
Gurka
1
st
Avokado
1
st
Edamebönor
200
g
Kavli Äkta majonnäs
1
dl
Hummus
200
g
Montering/Topping
Mörkt rågbröd
6
skivor
Tunnbröd
4
skivor
Kavli Äkta majonnäs
2
dl
Rädisor
5
st
Sesamfrön
3
msk
Tångkaviar
85
g
Gör så här:
Fyllning 1
- Lägg äggen i kokande vatten i 9 minuter, spola äggen kalla, skala och tärna.
- Tina mangon på hushållspapper, spar 8 bitar till toppingen.
- Strimla de stora bladen av romansalladen till fyllningen, spara de små till toppingen.
- Finstrimla rödlöken, spara lite till toppingen.
- Blanda ingredienserna i en bunke.
- Tärna ca 100 g lax, blanda i bunken.
- Skär den resterande laxen i tunna skivor till toppingen.
Fyllning 2
- Dela och kärna ut halva gurkan, den andra halvan skivas tunt till toppingen.
- Tärna avokadon och blanda med övriga ingredienser.
- Spar lite edamamebönor och avokado till toppingen.
Montering och topping
- Börja med rågbrödet i botten på tårtan, bred på hälften av fyllning 2.
- Lägg sedan på 1 st tunnbröd och hälften av fyllning 1.
- Varva sedan tunnbröd och fyllning med resterande ingredienser.
- Bred majonnäs runt tårtan för att fästa toppingen och sesamfrön på sidorna av tårtan.
- Garnera sedan med all topping.