Smördegspuffar med toppings

15 minuter
Svårighetsgrad: Lätt
Skriv ut

Ingredienser

10 portioner

Smördegspuffar med topping

Färsk smördeg
250 g
Ägg
1 st

Räk-topping

Kavli C'est la Brie
1 tub
Räkor
250 g
Pepparrot, riven
efter tycke .
Citron, rivet skal
efter tycke .
Dill
efter tycke .

Salami-topping

Kavli Hot Jalapeño
1 tub
Salami
1 paket
Svarta oliver
100 g
Färsk timjan
efter tycke .

Honungsglaserade valnöt-topping

Kavli Gräddädel
1 tub
Valnötter
1 dl
Honung
1 msk
Hackad rosmarin
1 tsk
Havssalt
0.5 tsk

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Rulla ut smördegen och skär i mindre bitar ca 4 x 4 cm och lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Blir ca 40 bitar.
  3. Pensla med ett uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen ca 10 minuter tills de är gyllenbruna. Låt svalna.
  4. Fördela de olika toppningarna på smördegen.
  5. Räk-topping: Spritsa ut en klick mjukost på smördegen och lägg på räkor, riven pepparrot och rivet citron skal. Dekorera med dill.
  6. Salami-topping: Spritsa ut en klick mjukost på smördegen och lägg på en skiva salami, oliv och dekorera med färsk timjan.
  7. Honungsglaserade valnöt-topping: Rosta valnötterna i en torr panna så de får lite färg. Ringla över honungen och karamellisera nötterna. Ta pannan från värmen och strö över rosmarin och havssalt.
  8. Spritsa ut en klick mjukost på smördegen och lägg på valnötterna.

 

Tips: Enkla och super smarriga festliga tilltugg som du kan toppa med mängder av olika sorters mjukostar och olika toppings!

 

Dela recept

Sekretessöversikt

Denna webbplats använder cookies så att vi kan ge dig den bästa möjliga användarupplevelsen. Cookieinformation lagras i din webbläsare och utför funktioner som att känna igen dig när du återvänder till vår webbplats och hjälper vårt team att förstå vilka delar av webbplatsen som du tycker är mest intressanta och användbara.