Smördegspuffar med toppings
Ingredienser
Smördegspuffar med topping
Räk-topping
Salami-topping
Honungsglaserade valnöt-topping
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Rulla ut smördegen och skär i mindre bitar ca 4 x 4 cm och lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Blir ca 40 bitar.
- Pensla med ett uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen ca 10 minuter tills de är gyllenbruna. Låt svalna.
- Fördela de olika toppningarna på smördegen.
- Räk-topping: Spritsa ut en klick mjukost på smördegen och lägg på räkor, riven pepparrot och rivet citron skal. Dekorera med dill.
- Salami-topping: Spritsa ut en klick mjukost på smördegen och lägg på en skiva salami, oliv och dekorera med färsk timjan.
- Honungsglaserade valnöt-topping: Rosta valnötterna i en torr panna så de får lite färg. Ringla över honungen och karamellisera nötterna. Ta pannan från värmen och strö över rosmarin och havssalt.
- Spritsa ut en klick mjukost på smördegen och lägg på valnötterna.
Tips: Enkla och super smarriga festliga tilltugg som du kan toppa med mängder av olika sorters mjukostar och olika toppings!