Skinkfrittata med ädelost

30 minuter
Svårighetsgrad: Lätt
Skriv ut

Ingredienser

4 portioner
Potatis, kokt
450 g
Gul lök
1 st
Skinka
300 g
Spetspaprika
1 st
Olja
2 msk
Ägg
7 st
Kavli ÄdelOst
1 tub
Mjölk
1.5 dl
Salt
1 tsk
Peppar
1 tsk

Sallad

Körsbärstomater
250 g
Rocola
1 påse
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och tärna den kokta potatisen. Skala och skiva löken. Kärna ur och skiva paprikan.
  3. Stek potatisen i olja så den får lite färg. Tillsätt lök och paprika och stek i några minuter.
  4. Strimla skinkan. Blanda i potatis fräset. Lägg i en smord ugnssäker form, ca 20 x 30 cm eller i en stekpanna.
  5. Vispa ihop ägg med mjukosten och tillsätt sedan mjölken. Krydda med salt och peppar. Häll blandningen i formen.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
  7. Sallad: Skär tomaterna i halvor och blanda med rucolan.
  8. Servera frittatan med salladen.

 

Tips: Den perfekta rest rätten och man tar lite vad man har i kylen! Använder man stekpanna så tänk på att skaftet tål ugnsvärme.

Dela recept