Skinkfrittata med ädelost

30 minuter
Svårighetsgrad: Lätt
Skriv ut

Ingredienser

4 portioner
Potatis, kokt
450 g
Gul lök
1 st
Skinka
300 g
Spetspaprika
1 st
Olja
2 msk
Ägg
7 st
Kavli ÄdelOst
1 tub
Mjölk
1.5 dl
Salt
1 tsk
Peppar
1 tsk

Sallad

Körsbärstomater
250 g
Rocola
1 påse
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och tärna den kokta potatisen. Skala och skiva löken. Kärna ur och skiva paprikan.
  3. Stek potatisen i olja så den får lite färg. Tillsätt lök och paprika och stek i några minuter.
  4. Strimla skinkan. Blanda i potatis fräset. Lägg i en smord ugnssäker form, ca 20 x 30 cm eller i en stekpanna.
  5. Vispa ihop ägg med mjukosten och tillsätt sedan mjölken. Krydda med salt och peppar. Häll blandningen i formen.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
  7. Sallad: Skär tomaterna i halvor och blanda med rucolan.
  8. Servera frittatan med salladen.

 

Tips: Den perfekta rest rätten och man tar lite vad man har i kylen! Använder man stekpanna så tänk på att skaftet tål ugnsvärme.

Dela recept

Sekretessöversikt

Denna webbplats använder cookies så att vi kan ge dig den bästa möjliga användarupplevelsen. Cookieinformation lagras i din webbläsare och utför funktioner som att känna igen dig när du återvänder till vår webbplats och hjälper vårt team att förstå vilka delar av webbplatsen som du tycker är mest intressanta och användbara.