Rödbetspicklade ägg

Perfekt färgglada ägg till påsk!

30 minuter
Svårighetsgrad: Lätt
Skriv ut

Ingredienser

6 portioner
Ägg
6 st
Rödbetor
2 st
Lagerblad
2 st
Kryddpepparkorn
5 st
Vatten
5 dl
Strösocker
1 dl
Salt
1 tsk
Vitvinsvinäger
1.5 dl

Gör så här:

  1. Koka ägg
  2. Skala och riv betorna. Skala och skiva löken.
  3. Lägg betorna i en kastrull med lagerblad, kryddpeppar, vatten, rödlök, strösocker, salt och vinäger.
  4. Koka upp och sjud lagen i ca 5 minuter.
  5. Låt svalna.
  6. Skala de färdigkokta äggen och lägg i en glasburk, häll över lagen.
  7. Ställ i kylen över natten.
  8. Vid servering skär på längden och toppa med en klick majonnäs.

Dela recept

Sekretessöversikt

Denna webbplats använder cookies så att vi kan ge dig den bästa möjliga användarupplevelsen. Cookieinformation lagras i din webbläsare och utför funktioner som att känna igen dig när du återvänder till vår webbplats och hjälper vårt team att förstå vilka delar av webbplatsen som du tycker är mest intressanta och användbara.