
Piadina al funghi
Krispigt stekta italienska tunnbröd fyllda med smaker från växtriket. Piadina är en modern klassiker som passar lika bra till lunchen som till enkel vardagsmiddag
Ingredienser
4 portioner
Svamp (gärna olika sorter)
350
g
Smör
1
msk
Vitlök
1
klyfta
Salt
1
nypa
Peppar
1
nypa
Olivolja
1
msk
Piadina bröd
4
st
Di Mozzarella Tomat & Basilika
2
dl
Bladspenat
1
påse
Sallad
1
påse
Gör så här:
- Skär svampen i skivor.
- Hetta upp en stekpanna och torrstek svampen på medelhög värme så att vätskan försvinner.
- Tillsätt en rejäl klick smör och vitlök. Smörstek svampen på hög värme så att den får fin yta, se till så att vitlöken inte bränns. Salta och peppra.
- Hetta upp en ny stekpanna på medelhög värme, lagom stor för piadina-brödet, och ringla lite olivolja i botten.
- Lägg i ett bröd och spritsa ut Kavli mjukost på halva sidan.
- Toppa med svamp och bladspenat och avsluta med ytterligare lite mjukost för att ”limma” ihop brödet. Vik över den tomma sidan så att det blir en halvmåne.
- Stek 1-2 minuter på varje sida.
- Servera med sallad.