Piadina al funghi

Krispigt stekta italienska tunnbröd fyllda med smaker från växtriket. Piadina är en modern klassiker som passar lika bra till lunchen som till enkel vardagsmiddag

10 minuter
Svårighetsgrad: Lätt
Skriv ut

Ingredienser

4 portioner
Svamp (gärna olika sorter)
350 g
Smör
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 nypa
Peppar
1 nypa
Olivolja
1 msk
Piadina bröd
4 st
Di Mozzarella Tomat & Basilika
2 dl
Bladspenat
1 påse
Sallad
1 påse

Gör så här:

  1. Skär svampen i skivor.
  2. Hetta upp en stekpanna och torrstek svampen på medelhög värme så att vätskan försvinner.
  3. Tillsätt en rejäl klick smör och vitlök. Smörstek svampen på hög värme så att den får fin yta, se till så att vitlöken inte bränns. Salta och peppra.
  4. Hetta upp en ny stekpanna på medelhög värme, lagom stor för piadina-brödet, och ringla lite olivolja i botten.
  5. Lägg i ett bröd och spritsa ut Kavli mjukost på halva sidan.
  6. Toppa med svamp och bladspenat och avsluta med ytterligare lite mjukost för att ”limma” ihop brödet. Vik över den tomma sidan så att det blir en halvmåne.
  7. Stek 1-2 minuter på varje sida.
  8. Servera med sallad.

Dela recept

Sekretessöversikt

Denna webbplats använder cookies så att vi kan ge dig den bästa möjliga användarupplevelsen. Cookieinformation lagras i din webbläsare och utför funktioner som att känna igen dig när du återvänder till vår webbplats och hjälper vårt team att förstå vilka delar av webbplatsen som du tycker är mest intressanta och användbara.