
Panini di Mozzarella
Rostat bröd fyllt med krämig ost med smak av grillad paprika, toppat med bbq-svamp och krispig kål. En matigare variant av den klassiska varma mackan.
Ingredienser
2 portioner
Bröd
4
skivor
Champinjoner, färska
6
st
BBQ sås
2
msk
Rödkål
100
g
Di Mozzarella Grillad Paprika
1.5
dl
Silverlök
1
st
Riven ost
40
g
Smör
2
msk
Gör så här:
- Grovriv champinjonerna och hetta upp en stekpanna.
- Stek svampen på hög värme så att vätskan försvinner.
- Blanda svamp och BBQ-sås i en separat skål.
- Strimla kål och blanda med 1 dl mjukost.
- Bred mjukost på ena sidan av varje toast och strö över lite riven ost.
- Toppa två skivor med kål och mjukostblandningen, skivad silverlök och svampen. Lägg på locket.
- Bred ett lager smör på ovansidan och hetta upp en stekpanna.
- Lägg mackorna med smörsidan nedåt och stek på medelvärme i ca 5 minuter.
- Bred nu även smör på andra sidan innan du vänder och stek ytterligare 5 minuter.