Marinerad tofu med asiatisk sallad och vegansk lime-aioli

Färgsprakande och supersmarrigt. Här får knapriga grönsaker sällskap av fräscha smaker av mynta, lime, chili och ingefära. Den krämiga lime-aiolin blir pricken över i:et.

30 minuter
Svårighetsgrad: Medel
Skriv ut

Ingredienser

4 portioner

Vegansk lime-aioli

Vegansk Majonnäs
1.5 dl
Vitlök
1 klyfta
Lime
1 st

Tofu och marinad

Tofu
400 g
Citrongräs
2 st
Vitlök
2 klyftor
Chili
1 tsk
Ingefära
1.5 msk
Japansk soja
3 msk
Rapsolja
3 msk
Olivolja
till stekning .

Asiatisk sallad

Vatten
1.5 dl
Salt
1 tsk
Strösocker
1 msk
Lime
1 st
Morot
300 g
Röd spetskål alt. rödkål
300 g
Chili
1 tsk
Mynta
1 dl
Sockerärtor
100 g
Jordnötter
1 dl

Gör så här:

  1. Rör ihop majonnäs, pressad vitlök och limeskal till en härlig aioli.
  2. Hacka och mortla ihop citrongräs, vitlök, chili och ingefära. Blanda med soja och rapsolja till en marinad.
  3. Skär tofun i 8 skivor och torka med hushållspapper.
  4. Låt tofun ligga 30 min i marinaden.
  5. Gör salladen under tiden.
  6. Blanda vatten, socker, salt och zest samt saft från limen i en stor bunke.
  7. Grovriv morötter, strimla kål, salladslök, chili och mynta och lägg ner i bunken med vätskan, låt stå i 5 min.
  8. Lägg salladen i en sil och pressa ut vätskan.
  9. Koka sockerärtorna i en minut, låt svalna och blanda med salladen.
  10. Hacka jordnötter och strö över salladen.
  11. Stek tofu i olja i ca 5 minuter. Vänd dem några gånger.
  12. Servera tofun på salladen med lime-aioli.
  13. Garnera gärna med mynta.

Dela recept