
Marinerad tofu med asiatisk sallad och vegansk lime-aioli
Färgsprakande och supersmarrigt. Här får knapriga grönsaker sällskap av fräscha smaker av mynta, lime, chili och ingefära. Den krämiga lime-aiolin blir pricken över i:et.
Ingredienser
4 portioner
Vegansk lime-aioli
Vegansk Majonnäs
1.5
dl
Vitlök
1
klyfta
Lime
1
st
Tofu och marinad
Tofu
400
g
Citrongräs
2
st
Vitlök
2
klyftor
Chili
1
tsk
Ingefära
1.5
msk
Japansk soja
3
msk
Rapsolja
3
msk
Olivolja
till stekning
.
Asiatisk sallad
Vatten
1.5
dl
Salt
1
tsk
Strösocker
1
msk
Lime
1
st
Morot
300
g
Röd spetskål alt. rödkål
300
g
Chili
1
tsk
Mynta
1
dl
Sockerärtor
100
g
Jordnötter
1
dl
Gör så här:
- Rör ihop majonnäs, pressad vitlök och limeskal till en härlig aioli.
- Hacka och mortla ihop citrongräs, vitlök, chili och ingefära. Blanda med soja och rapsolja till en marinad.
- Skär tofun i 8 skivor och torka med hushållspapper.
- Låt tofun ligga 30 min i marinaden.
- Gör salladen under tiden.
- Blanda vatten, socker, salt och zest samt saft från limen i en stor bunke.
- Grovriv morötter, strimla kål, salladslök, chili och mynta och lägg ner i bunken med vätskan, låt stå i 5 min.
- Lägg salladen i en sil och pressa ut vätskan.
- Koka sockerärtorna i en minut, låt svalna och blanda med salladen.
- Hacka jordnötter och strö över salladen.
- Stek tofu i olja i ca 5 minuter. Vänd dem några gånger.
- Servera tofun på salladen med lime-aioli.
- Garnera gärna med mynta.