Majs- och bönfrittes taco med vegansk chipotlemajo

Vegetarisk taco med nya, lite heta smaker. Ta mindre chipotlepasta om du är känslig för stark mat.

45 minuter
Svårighetsgrad: Medel
Skriv ut

Ingredienser

4 portioner

Chipotlemajo

Vegansk Majonnäs
2 dl
Chipotlepaste
1 msk
Lime, saft
0.5 msk

Majs- och bönfrittes

Svarta bönor
380 g
Majs
340 g
Salladslök
2 st
Majsstärkelse
2 msk
Bakpulver
0.5 msk
Kikärtsmjöl
2 dl
Cayennepeppar
1 krm
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 tsk
Havregrädde
1 dl
Neutral olja
2 msk

Till servering

Tortillas
1 paket
Ruccola
1 påse
Koriander
0.5 kruka
Picklad rödlök
150 g

Gör så här:

  1. Rör ihop chipotlemajo (vegansk majonnäs, chipotlepaste och pressad lime). Ställ i kylen.
  2. Skölj bönorna och låt rinna av i en sil tillsammans med majsen.
  3. Blanda skivad salladslök, majsstärkelse, bakpulver, kikärtsmjöl och kryddor i en bunke.
  4. Rör ner havregrädde och låt det svälla i ca 10 min.
  5. Forma smeten till 12 st bulliga plättar.
  6. Stek i olja i ca 2 min på varje sida.
  7. Servera 1 – 2 frittes på varje tortillabröd, toppa med sallad, chipotlemajo, koriander och picklad rödlök.

Dela recept

Sekretessöversikt

Denna webbplats använder cookies så att vi kan ge dig den bästa möjliga användarupplevelsen. Cookieinformation lagras i din webbläsare och utför funktioner som att känna igen dig när du återvänder till vår webbplats och hjälper vårt team att förstå vilka delar av webbplatsen som du tycker är mest intressanta och användbara.