
Majs- och bönfrittes taco med vegansk chipotlemajo
Vegetarisk taco med nya, lite heta smaker. Ta mindre chipotlepasta om du är känslig för stark mat.
Ingredienser
4 portioner
Chipotlemajo
Vegansk Majonnäs
2
dl
Chipotlepaste
1
msk
Lime, saft
0.5
msk
Majs- och bönfrittes
Svarta bönor
380
g
Majs
340
g
Salladslök
2
st
Majsstärkelse
2
msk
Bakpulver
0.5
msk
Kikärtsmjöl
2
dl
Cayennepeppar
1
krm
Salt
1
tsk
Svartpeppar
1
tsk
Havregrädde
1
dl
Neutral olja
2
msk
Till servering
Tortillas
1
paket
Ruccola
1
påse
Koriander
0.5
kruka
Picklad rödlök
150
g
Gör så här:
- Rör ihop chipotlemajo (vegansk majonnäs, chipotlepaste och pressad lime). Ställ i kylen.
- Skölj bönorna och låt rinna av i en sil tillsammans med majsen.
- Blanda skivad salladslök, majsstärkelse, bakpulver, kikärtsmjöl och kryddor i en bunke.
- Rör ner havregrädde och låt det svälla i ca 10 min.
- Forma smeten till 12 st bulliga plättar.
- Stek i olja i ca 2 min på varje sida.
- Servera 1 – 2 frittes på varje tortillabröd, toppa med sallad, chipotlemajo, koriander och picklad rödlök.