Katsu Sando

30 minuter
Svårighetsgrad: Medel
Skriv ut

Ingredienser

4 portioner

Tonkatsusås

Ketchup
1 dl
Worcestershiresås
2.5 msk
Japansk sojasås
2 msk
Risvinäger
1 tsk
Honung
1 msk

Sallad

Vitkål
200 g
Kavli Hot jalapeno
1 dl
Créme fraiche
0.5 dl
Lime skal
1 st
Sesamfrön
2 msk

Kyckling

Kyckling, minutfiléer
4 st
Salt
2 tsk
Peppar
2 tsk
Mjöl
1 dl
Ägg
2 st
Panko
3 dl
Olja
2 msk
Formbröd
8 skivor
Dijonsenap
2 msk

Gör så här:

  1. Tonkatsusås: Blanda ingredienserna till såsen.
  2. Sallad: Strimla kålen fint. Blanda ihop kålen med mjukost, crème fraiche, limeskal och sesamfrön.
  3. Kyckling: Krydda med salt och peppar.
  4. Panera kyckling filéerna. Vänd kycklingen först i mjöl sedan i uppvispat ägg och sist i panko.
  5. Hetta upp en stekpanna med olja ca 1 cm i botten och stek kycklingen gyllene och frasig på bägge sidor. Låt rinna av på hushållspapper.
  6. Rosta brödet. Bred på ett tunt lager av senap. Lägg på salladen, kycklingen och ringla över rikligt med sås. Lägg på den andra brödskivan.
  7. Linda in i smörpapper och dela på hälften.

 

Tips: Servera gärna med den krämiga salladen vid sidan om det blir över!

Dela recept