Halstrad tonfisk med bacondressing

30 minuter
Svårighetsgrad: Lätt
Skriv ut

Ingredienser

4 portioner
Bacon
150 g
Majonnäs
1.5 dl
Dijonsenap, Johnny's
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Röd balsamvinäger
0.5 msk
Salladsblad
100 g
Tomater
250 g
Rödlök
0.5 st
Svarta oliver
2 dl
Färsk tonfisk i bit
400 g

Gör så här:

  1. Skär baconet i bitar och stek knaprigt i en stekpanna. Lägg åt sidan på hushållspapper och låt rinna av.
  2. Spara fettet från pannan och mixa det med majonnäs, senap och vitlök till en dressing. Smaka av med vinäger och ev salt.
  3. Plocka salladen. Dela tomaterna. Strimla löken och låt oliverna rinna av.
  4. Lägg upp på tallrikar och strö över baconet.
  5. Skär tonfisken i fyra bitar på tvären. Salta och peppra.
  6. Hetta upp en stek-eller grillpanna till max och droppa i olja.
  7. Stek tonfisken hastigt runt om, någon minut per sida.
  8. Skär varje bit i centimetertjocka skivor och lägg ovanpå salladen.
  9. Klicka ut dressingen.
  10. Avsluta med salt och nymalen svartpeppar.

Dela recept