
Halstrad tonfisk med bacondressing
Ingredienser
4 portioner
Bacon
150
g
Majonnäs
1.5
dl
Dijonsenap, Johnny's
1
msk
Vitlök
1
klyfta
Röd balsamvinäger
0.5
msk
Salladsblad
100
g
Tomater
250
g
Rödlök
0.5
st
Svarta oliver
2
dl
Färsk tonfisk i bit
400
g
Gör så här:
- Skär baconet i bitar och stek knaprigt i en stekpanna. Lägg åt sidan på hushållspapper och låt rinna av.
- Spara fettet från pannan och mixa det med majonnäs, senap och vitlök till en dressing. Smaka av med vinäger och ev salt.
- Plocka salladen. Dela tomaterna. Strimla löken och låt oliverna rinna av.
- Lägg upp på tallrikar och strö över baconet.
- Skär tonfisken i fyra bitar på tvären. Salta och peppra.
- Hetta upp en stek-eller grillpanna till max och droppa i olja.
- Stek tonfisken hastigt runt om, någon minut per sida.
- Skär varje bit i centimetertjocka skivor och lägg ovanpå salladen.
- Klicka ut dressingen.
- Avsluta med salt och nymalen svartpeppar.