
Fyllda paprikor med ChampinjonOst
Ingredienser
4 portioner
Paprika
4
st
Gul lök
1
st
Vitlök
1
klyfta
Olivolja
1
msk
Nötfärs
500
g
Tomatpuré
3
msk
Persilja
1
kruka
ChampinjonOst
250
g
Ost, riven
50
g
Salt
2
tsk
Peppar
2
tsk
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225°C
- Skölj paprikorna och skär av ett lock på toppen, rensa ur kärnhusen. Ställ paprikorna i en ugnssäker form. Pensla med olivolja
- Sätt in formen med paprikorna i mitten av ugnen i 15 minuter.
- Skala och hacka lök och vitlök och stek i oljan i en stekpanna tillsammans med färsen. Tillsätt tomatpuré och persiljan.
- Blanda färsblandningen med mjukost och fördela i paprikorna.
- Toppa med den rivna osten och gratinera i ugn i cirka 10 minuter tills allt fått en fin gyllene färg.
- Toppa med lite persilja och servera gärna med en sallad eller kokt ris.