Cheesy chili potatoes
Perfekt som matigt snacks eller som en grym side-dish till din grillmiddag. När sältan från panchettan möter hettan från spicy Guajillo uppstår begär. Bara en till, tack.
Ingredienser
Gör så här:
- Sätt ugnen på 220°C.
- Skölj och skrubba potatisen om det behövs.
- Skär potatisen i halvor. Pensla lite olja på snittytan och lägg ut halvorna på en plåt med snittytan upp.
- Rosta mitt i ugnen i cirka 30 minuter, så att de blir mjuka.
- Skär zucchini, svamp och panchetta i kuber.
- Stek fyllningen på hög värme så att vätskan från grönsakerna försvinner.
- När potatisen är klar – ställ den åt sidan i cirka 10 minuter och låt svalna.
- Gröp ur halvorna men spar cirka 0,5 cm så att de är stabila och inte går sönder.
- Lägg i fyllning och toppa med Kavli Smokey Chipotle.
- Sätt ugnen på grillfunktion och grädda halvorna i cirka 5 minuter.
- Garnera med hackad persilja.