Asiatisk tartar på gurka

10 minuter
Svårighetsgrad: Lätt
Skriv ut

Ingredienser

10 portioner
Gurka
0.5 st
Salma lax
200 g

Marinad

Japansk soja
0.5 dl
Sesamolja
1 tsk
Wasabi paste
1 tsk
Citronsaft
1 tsk
Honung
2 tsk

Sojamajonnäs

Äkta majonnäs
1 dl
Japansk soja
0.5 msk
Sesamfrön
1 msk
Koriander
1 msk

Gör så här:

  1. Skär gurkorna ½ centermeter tjocka skivor på snedden. 
  2. Skär laxen i små tärningar. 
  3. Rör ihop marinaden och lägg i laxen, låt marinera i 5 minuter. 
  4. Blanda ihop ingredienserna till sojamajonnäsen.  
  5. Lägg upp laxen på gurkorna och toppa med sojamajonnäs och koriander. 

 

Dela recept

Sekretessöversikt

Denna webbplats använder cookies så att vi kan ge dig den bästa möjliga användarupplevelsen. Cookieinformation lagras i din webbläsare och utför funktioner som att känna igen dig när du återvänder till vår webbplats och hjälper vårt team att förstå vilka delar av webbplatsen som du tycker är mest intressanta och användbara.