
Katsu Sando
Ingredienser
4 portioner
Tonkatsusås
Ketchup
1
dl
Worcestershiresås
2.5
msk
Japansk sojasås
2
msk
Risvinäger
1
tsk
Honung
1
msk
Sallad
Vitkål
200
g
Kavli Hot jalapeno
1
dl
Créme fraiche
0.5
dl
Lime skal
1
st
Sesamfrön
2
msk
Kyckling
Kyckling, minutfiléer
4
st
Salt
2
tsk
Peppar
2
tsk
Mjöl
1
dl
Ägg
2
st
Panko
3
dl
Olja
2
msk
Formbröd
8
skivor
Dijonsenap
2
msk
Gör så här:
- Tonkatsusås: Blanda ingredienserna till såsen.
- Sallad: Strimla kålen fint. Blanda ihop kålen med mjukost, crème fraiche, limeskal och sesamfrön.
- Kyckling: Krydda med salt och peppar.
- Panera kyckling filéerna. Vänd kycklingen först i mjöl sedan i uppvispat ägg och sist i panko.
- Hetta upp en stekpanna med olja ca 1 cm i botten och stek kycklingen gyllene och frasig på bägge sidor. Låt rinna av på hushållspapper.
- Rosta brödet. Bred på ett tunt lager av senap. Lägg på salladen, kycklingen och ringla över rikligt med sås. Lägg på den andra brödskivan.
- Linda in i smörpapper och dela på hälften.
Tips: Servera gärna med den krämiga salladen vid sidan om det blir över!