Passar bra till olika köttfärsrätter eller till en grillad kyckling. Ett alternativ till exempelvis pressgurka. Vill du prova andra smaker så kan man exempelvis använda bladpersilja eller varför inte färsk ingefära. Använd om möjligt gärna ekologiska eller närodlade grönsaker.
Gör så här (ca 7,5 dl inlagd zucchini)
- Mät upp ättika, socker och vatten i en kastrull. Koka upp.
- Klipp till dillen, hacka chilin samt skala och skär pepparrot i grova bitar.
- Tillsätt senapsfrön, chili, dill samt pepparrot till lagen. Koka upp och rör om! Ta av från värmen samt låt lagen svalna.
- Skala och skär löken i strimlor.
- Skölj zucchinin. Halvera zucchinin på längden och skär den i ca 0,5 cm tjocka skivor.
- Blanda zucchini med lök och häll på ättikslagen. De vill flyta upp men tryck ner dem med en tyngd.
- Låt zucchinin stå och marinera minst ett dygn mörkt och svalt.
- Förvaras mörkt och svalt. En oöppnad burk håller sig i flera veckor.