
Vol-au-vent med krämig KräftOst
En sprödig och luftig smördegsbakelse som det gärna bjöds på i 1920-talets finrum som inledning på en festlig middag!
Ingredienser
6 portioner
Smördeg, färsk
2
paket
Ägg
1
st
Mjölk
1
msk
KräftOst
250
g
Till garnering
Skalade räkor
24
st
Färsk dill
1
kruka
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°C
- Rulla ut smördegarna och stansa ut 12 stycken runda bitar, 7 cm i diameter, på vardera smördegsark. Lägg hälften av dem på en bakplåtspappersklädd plåt.
- Vispa mjölk och ägg tillsammans och pensla rundlarna som ligger på plåten med äggblandningen.
- Stansa ut ett hål i mitten, 3 cm i diameter, på de resterande rundlarna som inte ligger på plåten.
- Placera en ring på varje rundel och pensla med äggblandningen.
- Grädda rundlarna mitt i ugnen i ungefär 10 minuter så att rundlarna fått fin gyllene färg samt har rest sig.
- Ta de utstansade bitarna och pensla även dem med ägg och grädda direkt efter rundlarna på en egen plåt tills även dessa är gyllene och resta.
- Tryck ner mitten av rundlarna med din tumme eller en sked, fyll sedan med KräftOst från Kavli och placera de utstansade bitarna som lock. Garnera med färsk dill och räkor!