Vol-au-vent med krämig KräftOst

En sprödig och luftig smördegsbakelse som det gärna bjöds på i 1920-talets finrum som inledning på en festlig middag!

45 minuter
Svårighetsgrad: Medel
Skriv ut

Ingredienser

6 portioner
Smördeg, färsk
2 paket
Ägg
1 st
Mjölk
1 msk
KräftOst
250 g

Till garnering

Skalade räkor
24 st
Färsk dill
1 kruka

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°C
  2. Rulla ut smördegarna och stansa ut 12 stycken runda bitar, 7 cm i diameter, på vardera smördegsark. Lägg hälften av dem på en bakplåtspappersklädd plåt.
  3. Vispa mjölk och ägg tillsammans och pensla rundlarna som ligger på plåten med äggblandningen.
  4. Stansa ut ett hål i mitten, 3 cm i diameter, på de resterande rundlarna som inte ligger på plåten.
  5. Placera en ring på varje rundel och pensla med äggblandningen.
  6. Grädda rundlarna mitt i ugnen i ungefär 10 minuter så att rundlarna fått fin gyllene färg samt har rest sig.
  7. Ta de utstansade bitarna och pensla även dem med ägg och grädda direkt efter rundlarna på en egen plåt tills även dessa är gyllene och resta.
  8. Tryck ner mitten av rundlarna med din tumme eller en sked, fyll sedan med KräftOst från Kavli och placera de utstansade bitarna som lock. Garnera med färsk dill och räkor!

Dela recept

Sekretessöversikt

Denna webbplats använder cookies så att vi kan ge dig den bästa möjliga användarupplevelsen. Cookieinformation lagras i din webbläsare och utför funktioner som att känna igen dig när du återvänder till vår webbplats och hjälper vårt team att förstå vilka delar av webbplatsen som du tycker är mest intressanta och användbara.