
Spicy Halloumi fries
Syndigt gott. Halloumins lite sega konsistens kombinerat med krispig fritering och så en chipotle-rökig dipp till det. Världsklass!
Ingredienser
2 portioner
Halloumi
1
paket
Olja
1
l
Sparris
1
krm
Haricoverts
100
g
Morötter
2
st
Strong Sriracha
1
dl
Gör så här:
- Skär halloumiosten i stänger i önskad tjocklek.
- Hetta upp olja i en kastrull, när oljan är ca 160°C är den redo. Tips! Prova med en bit bröd för att se om oljan är tillräckligt varm, om det bubblar och brödet får färg är det klart.
- Fritera halloumin och lägg på hushållspapper för att rinna av.
- Fritera även haricotsverts och sparris, låt morötterna vara råa.
- Värm 1 dl Kavli Strong Sriracha i micron i cirka 45 sekunder på hög värme så att den blir rinnig, ta ut och rör om efter halva tiden.
- Dippa, dippa, dippa!