Ingredienser

Fyllning 1
4 st kokta ägg
1,5 dl Kavli Äkta majonnäs
250 g fryst mango
1 st romansallad
1 st rödlök (liten)
200 g samalax
2 msk wasabi
Fyllning 2
1 st gurka
1 st avokado
200 g edamaamebönor
1 dl Kavli Äkta majonnäs
200 g hummus
Topping
2 dl Kavli Äkta majonnäs
5 st rädisor (tunnhyvlade)
3 msk sesamfrön i blandade färger
85 g tångkaviar

Ingredienser för en tårta ca 8-10 port: Bröd, 4-6 skivor
mörkt rågbröd och 4 stycken tunnbröd, rektangulära.

GÖR SÅ HÄR:
Fyllning 1 

Lägg äggen i kokande vatten i 9 minuter,
spola äggen kalla, skala och tärna.
Tina mangon på hushållspapper, spar 8 bitar till toppingen.
Strimla de stora bladen av romansalladen till fyllningen, spara de små till toppingen.
Finstrimla rödlöken, spara lite till
toppingen.
Blanda ingredienserna i en bunke.
Tärna ca 100 g lax, blanda i bunken.
Skär den resterande laxen i tunna skivor till toppingen.
 

Fyllning 2

Dela och kärna ut halva gurkan, den  andra halvan skivas tunt till toppingen.
Tärna avokadon och blanda med övriga ingredienser.
Spar lite edamamebönor och avokado till toppingen.
 

Montering och topping 

Börja med rågbrödet i botten på tårtan, bred på hälften av fyllning 2.
Lägg sedan på 1 st tunnbröd och hälften av fyllning 1.
Varva sedan tunnbröd och fyllning med resterande ingredienser.
Bred majonnäs runt tårtan för att fästa toppingen och sesamfrön på sidorna av tårtan.
Garnera sedan med all topping.