Saffranscheesecake

Ingredienser

Kakbotten:
10 st digestivekex
10 st pepparkakor
50 g smör
Fyllning:
3 dl vispgrädde
3 st äggulor
100 g färskost naturell, fetthalt 25%
0,5 dl florsocker
2 st äggvitor
2 tuber Kavli SaffransOst
0,5 dl Balsamico Crema

12 bitar

GÖR SÅ HÄR:

Smula och mixa kex och pepparkakor. Smält smör och rör ihop med kaksmulorna. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar botten. Låt stå i kylen i ca 30 minuter.
Vispa upp grädden. Vispa sedan ihop äggulor, färskost, saffransost och florsocker i en separat skål. Vispa upp äggvitan till ett fast skum. Vänd försiktigt ner grädde och äggvita i äggule- och ostblandningen. Häll smeten i formen och låt sedan stå i frysen i minst 3 timmar. Ta ut kakan ur frysen och låt sedan stå i kylen i ca 30 – 60 minuter. Ringla över rikligt med Balsamico Crema innan servering.

.