Passar bra som tillbehör till grytor och asiatiska rätter. Vill du variera smaken mer så kan du blanda exempelvis chili och koriander i lagen. Det är bara att prova sig fram.

Ingredienser

0,5 dl Perstorp Ättika Ekologisk 12%
0,5 dl strösocker
1,5 dl vatten
250 g morötter (ekologiska)
färsk persilja

Gör så här  (ca 3 dl)                                                         

Koka upp vatten, ättika och socker i en kastrull. Låt svalna.

Skala morötter och hyvla dem på längden med en potatisskalare, vass osthyvel eller mandolin.

Blanda runt morötterna i lagen. Låt stå svalt i minst 20 minuter. Färdigt!

Vid servering toppa med lite klippt färsk persilja.

 

 

Ättikslag

1½ dl vatten

½ dl Perstorp Ättika Ekologisk (12%)

½ dl strösocker

Blanda allt i en kastrull.

Koka upp och se till att sockret löser sig.

Låt svalna och häll över inläggningen.