
Pasta pronto med RäkOst
Snabb och smakrik pasta med sparris, lök, vitlök, cayennepeppar och citron. Den härliga krämigheten kommer från RäkOst.
Ingredienser
4 portioner
Charlottenlökar, hackade
2
st
Vitlöksklyftor, finhackade
2
st
Peppar
1
g
Cayennepeppar
1
g
Citron, juice och zest
0.5
st
Grön Sparris, i bitar
1
dl
Färsk pasta
400
g
Bladspenat, färsk
65
g
Till servering
Hackad persilja
1
msk
Gör så här:
- Koka upp pastavattnet
- Stek lök och vitlök mjukt med olivolja i en annan kastrull.
- Häll över 0,5 dl av pastavattnet. Tillsätt peppar, cayennepeppar och citronjuice. Rör ner mjukosten.
- Låt koka upp och ta av från plattan.
- Stek sparrisen i två minuter. Koka samtidigt pastan.
- Värm såsen igen och rör ner bladspenaten. Häll såsen över pastan. Strö över sparris, citronzest och eventuellt några spenatblad och chiliflakes.