Pasta pronto med RäkOst

Snabb och smakrik pasta med sparris, lök, vitlök, cayennepeppar och citron. Den härliga krämigheten kommer från RäkOst.

10 minuter
Skriv ut

Ingredienser

4 portioner
Charlottenlökar, hackade
2 st
Vitlöksklyftor, finhackade
2 st
Peppar
1 g
Cayennepeppar
1 g
Citron, juice och zest
0.5 st
Grön Sparris, i bitar
1 dl
Färsk pasta
400 g
Bladspenat, färsk
65 g

Till servering

Hackad persilja
1 msk

Gör så här:

  1. Koka upp pastavattnet
  2. Stek lök och vitlök mjukt med olivolja i en annan kastrull.
  3. Häll över 0,5 dl av pastavattnet. Tillsätt peppar, cayennepeppar och citronjuice. Rör ner mjukosten.
  4. Låt koka upp och ta av från plattan.
  5. Stek sparrisen i två minuter. Koka samtidigt pastan.
  6. Värm såsen igen och rör ner bladspenaten. Häll såsen över pastan. Strö över sparris, citronzest och eventuellt några spenatblad och chiliflakes.

 

Dela recept

Sekretessöversikt

Denna webbplats använder cookies så att vi kan ge dig den bästa möjliga användarupplevelsen. Cookieinformation lagras i din webbläsare och utför funktioner som att känna igen dig när du återvänder till vår webbplats och hjälper vårt team att förstå vilka delar av webbplatsen som du tycker är mest intressanta och användbara.