
Pasta di Mozzarella
En ljuvligt krämig och smakrik pasta som passar hela familjen – och du lagar den på nolltid. Servera direkt från kastrullen och toppa gärna med färsk basilika!
Ingredienser
4 portioner
Pasta, valfri sort
4
dl
Olivolja
1
msk
Gul lök
1
st
Soltorkade tomater
3
st
Vitlök
1
klyfta
Tomatpuré
1
msk
Krossade tomater
400
g
Di Mozzarella Tomat & Basilika
2
dl
Salt och peppar
efter smak
.
Basilika
för topping
.
Gör så här:
- Koka upp pastavatten.
- Hetta upp 2 msk olivolja i en kastrull och fräs lök och vitlök i ca 2 minuter.
- Tillsätt soltorkade tomater och tomatpuré. Fräs ytterligare 2 minuter och ha därefter i krossade tomater. Låt puttra i 5 minuter.
- Lägg i pastan i det kokande pastavattnet och koka enligt anvisning på paketet.
- Tillsätt Kavli mjukost till tomatsåsen och mixa slät. Salta och peppra.
- Blanda pastan med såsen och toppa med färsk basilika.