För 4 portioner:
Färgsprakande och supersmarrigt. Här får knapriga grönsaker sällskap av fräscha smaker av mynta, lime, chili och ingefära. Den krämiga lime-aiolin blir pricken över i:et.
Gör såhär:
Rör ihop majonnäs, pressad vitlök och limeskal till en härlig aioli. Mortla ihop citrongräs, vitlök, chili och ingefära. Blanda med soja och rapsolja till en marinad. Skär tofun i 8 skivor och torka med hushållspapper. Låt tofun ligga 30 min i marinaden. Gör salladen under tiden. Blanda vatten, socker, salt och limejuice i en stor bunke. Lägg i riven morot, kål, salladslök, chili och mynta och låt stå i 5 min. Lägg salladen i en sil och pressa ut vätskan. Koka sockerärtorna i en minut, låt svalna och blanda med salladen. Strö över jordnötter. Stek tofu i olja i ca 5 minuter. Vänd dem några gånger. Servera tofun på salladen med lime-aioli. Garnera gärna med mynta.