Löktarte i muffinsformar med valnötter

30 minuter
Svårighetsgrad: Lätt
Skriv ut

Ingredienser

10 portioner
Rödlök
2 st
Smör
1 msk
Valnötter
50 g
Farinsocker
1.5 msk
Vinäger
1.5 msk
Salt
1 tsk
Peppar
1 tsk
Smördeg
250 g
Cést la Brie
1 tub
Rosmarin
0.5 kruka

Gör så här:

  1. Skala och skiva löken.
  2. Stek löken i smöret på medelvärme tills den blir mjuk och får lite färg. Hacka nötterna grovt.
  3. Tillsätt socker, vinäger och valnötter i den stekta löken och stek ytterligare några minuter. Smaka av med salt och peppar. Ta från värmen.
  4. Sätt ugnen på 200 grader.
  5. Rulla ut smördegen och dela den i små fyrkanter eller stansa ut rundlar som passar muffinsformarna.
  6. Pensla formarna med smör och tryck ut degen. Spritsa ca 1 msk mjukost i vardera och fördela löken på osten i formarna.
  7. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter tills smördegen fått fin färg.
  8. Plocka några blad rosmarin och dekorera varje löktarte med.

 

Tips: Dessa mumsiga löktarte passar som matiga festliga tilltugg. Eller som en lättare förrätt och servera då gärna med en liten grön sallad till!

 

 

Dela recept

Sekretessöversikt

Denna webbplats använder cookies så att vi kan ge dig den bästa möjliga användarupplevelsen. Cookieinformation lagras i din webbläsare och utför funktioner som att känna igen dig när du återvänder till vår webbplats och hjälper vårt team att förstå vilka delar av webbplatsen som du tycker är mest intressanta och användbara.