
Löktarte i muffinsformar med valnötter
Ingredienser
10 portioner
Rödlök
2
st
Smör
1
msk
Valnötter
50
g
Farinsocker
1.5
msk
Vinäger
1.5
msk
Salt
1
tsk
Peppar
1
tsk
Smördeg
250
g
Cést la Brie
1
tub
Rosmarin
0.5
kruka
Gör så här:
- Skala och skiva löken.
- Stek löken i smöret på medelvärme tills den blir mjuk och får lite färg. Hacka nötterna grovt.
- Tillsätt socker, vinäger och valnötter i den stekta löken och stek ytterligare några minuter. Smaka av med salt och peppar. Ta från värmen.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Rulla ut smördegen och dela den i små fyrkanter eller stansa ut rundlar som passar muffinsformarna.
- Pensla formarna med smör och tryck ut degen. Spritsa ca 1 msk mjukost i vardera och fördela löken på osten i formarna.
- Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter tills smördegen fått fin färg.
- Plocka några blad rosmarin och dekorera varje löktarte med.
Tips: Dessa mumsiga löktarte passar som matiga festliga tilltugg. Eller som en lättare förrätt och servera då gärna med en liten grön sallad till!