
Kikärtsbullar med Sriracha Mac’n cheese
Ingredienser
4 portioner
Kikärtsbullar
Kikärter
380
g
Vitlök
1
klyfta
Gul lök
1
st
Sambal oelek
2
tsk
Persilja
1
kg
Gräslök
1
kg
Ägg
1
st
Rapsolja
1
dl
Äpple
1
st
Mac'n Cheese
Kokta makaroner
8
dl
Amerikansk Dressing Sriracha
2
dl
Riven ost
200
g
Smör
2
msk
Salt och peppar
efter tycke och smak
.
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°C.
- Häll av spadet från kikärtorna och skölj i kallt vatten.
- Blanda kikärtorna med vitlök, lök, sambal oelek och örter. Rör ned ägget och blanda runt.
- Mixa smeten i en matberedare till en jämn och slät smet. Forma bullar och stek i rikligt med rapsolja.
- Koka makaronerna och häll av vätskan i ett durkslag. Rör ner Kavli Amerikansk Dressing Sriracha och riven ost. Smaka av med salt och peppar.
- Smöra en ugnsfast form eller portionsformar och häll i makaronsmeten. Gratinera i ugn, 15-20 minuter.
- Servera kikärtsbullar med mac´n cheese och några äppelklyftor. Gott med lite extra av Kavli Amerikansk dressing Sriracha i en skål bredvid!