Kikärtsbullar med Sriracha Mac’n cheese

30 minuter
Svårighetsgrad: Lätt
Skriv ut

Ingredienser

4 portioner

Kikärtsbullar

Kikärter
380 g
Vitlök
1 klyfta
Gul lök
1 st
Sambal oelek
2 tsk
Persilja
1 kg
Gräslök
1 kg
Ägg
1 st
Rapsolja
1 dl
Äpple
1 st

Mac'n Cheese

Kokta makaroner
8 dl
Amerikansk Dressing Sriracha
2 dl
Riven ost
200 g
Smör
2 msk
Salt och peppar
efter tycke och smak .

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Häll av spadet från kikärtorna och skölj i kallt vatten.
  3. Blanda kikärtorna med vitlök, lök, sambal oelek och örter. Rör ned ägget och blanda runt.
  4. Mixa smeten i en matberedare till en jämn och slät smet. Forma bullar och stek i rikligt med rapsolja.
  5. Koka makaronerna och häll av vätskan i ett durkslag. Rör ner Kavli Amerikansk Dressing Sriracha och riven ost. Smaka av med salt och peppar.
  6. Smöra en ugnsfast form eller portionsformar och häll i makaronsmeten. Gratinera i ugn, 15-20 minuter.
  7. Servera kikärtsbullar med mac´n cheese och några äppelklyftor. Gott med lite extra av Kavli Amerikansk dressing Sriracha i en skål bredvid!

Dela recept

Sekretessöversikt

Denna webbplats använder cookies så att vi kan ge dig den bästa möjliga användarupplevelsen. Cookieinformation lagras i din webbläsare och utför funktioner som att känna igen dig när du återvänder till vår webbplats och hjälper vårt team att förstå vilka delar av webbplatsen som du tycker är mest intressanta och användbara.