Falafel, sallad, sötpotatis och harissamajonnäs

Ingredienser

Harrissa-majo
1 msk kumminfrön
1 msk koriander
2 st vitlök, klyftor
1 st chili, färsk
3 msk olivolja
1 msk tomatpuré
1 msk vitvinsvinäger
1/2 tsk salt
2 dl Kavli vegansk majonnäs
Falafel
4 portioner Falafelmix
Neutral olja till stekning
Sötpotatispommes
500 g Sötpotatis i stavar
3 msk olivolja
flingsalt
Sallad med sesamvinägrett
65 g Sallad, valfri sort
1 msk sesamolja
1 msk olivolja
2 msk limesaft
1 tsk socker
1/2-1 tsk salt
1/2 st röd chili, finhackad

För 4 portioner.

En smakrik rätt som för tankarna till Marocko. Gör falafel och sötpotatispommes från grunden eller ta en genväg och köp färdigt.

Gör såhär:

Harissa-majo
Rosta kummin lite lätt i en torr stekpanna. Blanda alla ingredienserna, förutom majonnäsen, med en stavmixer eller mortel. Rör ner majonnäsen och servera.

Gör falafel enligt anvisningar på förpackningen och stek dem gyllene i oljan. Sätt ugnen på 200°C. Blanda sötpotatisstavarna med olja i en skål och sprid sedan ut dem på en plåt. Rosta i mitten av ugnen i ca 30 min. För extra krispiga frites, ändra till grilleffekt den sista minuten. Toppa med flingsalt.

Blanda ihop vinägretten och skeda över salladen vid servering.