
Falafel med sötpotatis och harissa-majo
En smakrik rätt som för tankarna till Marocko. Gör falafel och sötpotatispommes från grunden eller ta en genväg och köp färdigt.
Ingredienser
4 portioner
Harrissa-majo
Kumminfrön
1
msk
Koriander
1
msk
Vitlök
2
klyftor
Färsk chili
1
st
Olivolja
3
msk
Tomatpuré
1
msk
Salt
1
tsk
Vegansk Majonnäs
2
dl
Falafel
Falafelmix
1
paket
Neutral olja
till stekning
.
Sötpotatispommes
Sötpotatisstavar
500
g
Olivolja
3
msk
Flingsalt
2
nypa
Sallad med sesamvinägrett
Sallad, valfri sort
1
påse
Sesamolja
1
msk
Olivolja
1
msk
Limesaft
2
msk
Socker
1
tsk
Salt
0.5
tsk
Röd chili
0.5
st
Gör så här:
Harissa-majo
- Rosta kummin lite lätt i en torr stekpanna.
- Blanda alla ingredienserna, förutom majonnäsen, med en stavmixer eller mortel.
- Rör ner majonnäsen och lägg i en skål.
Falafel
- Gör falafel enligt anvisningar på förpackningen och stek dem gyllene i oljan.
Sötpotatispommes
- Sätt ugnen på 200°C.
- Blanda sötpotatisstavarna med olja i en skål och sprid sedan ut dem på en plåt.
- Rosta i mitten av ugnen i ca 30 min.
- För extra krispiga frites, ändra till grilleffekt den sista minuten.
- Toppa med flingsalt.
Sesamvinägrett
- Blanda ihop sesamolja, olivolja, limesaft, socker, salt, finhackad röd chili.
- Ringla över salladen vid servering.