Fänkål och ingefärssill till jul

Ingredienser

Ättikslag
0,5 dl Perstorp ättika 24% (1 dl med Perstorp Ekologisk Ättika 12%)
2 dl socker
3,5 dl vatten (3 dl vatten om du använder 12% ättika)
1 förpackning inläggningssill
3 cm färsk ingefära
1/2 st rödlök
1/2 st fänkål
1 st lime
10 korn svartpeppar, krossad

6 bufféportioner.

Så här gör du:

Skala och skiva ingefäran tunt. Koka upp ättikslagen. Låt svalna.

Skala och skiva rödlöken. Ansa och hyvla fänkålen tunt. Skär limen i skivor. Häll av sillen och skär i sneda skivor. Varva sill, rödlök, fänkål, ingefära och limeklyftor i en burk. Häll över lagen. Ställ i kylen och låt dra minst 1 dygn.