
Crispy & Hot Fishtaco
Toppa fredagsnyset med krispigt panerad torsk och en het coleslaw – En ostig take på den klassiska varianten. Låt hela familjen bygga ihop sin egna Kavli Hot fichtaco!
Ingredienser
4 portioner
Torsk
500
g
Vetemjöl
1
dl
Paprikapulver
1
msk
Ägg
1
st
Pankoströbröd
2
dl
Neutral olja till stekning
2
msk
KAVLI HOT COLE SLAW
Spetskål
0.5
huvud
Morot
1
st
Salladslök
1
st
Hot Jalapeno
1
dl
Majonnäs
0.5
dl
Limesaft
1
msk
Salt & peppar
efter tycke och smak
.
Tillbehör
Tortillabröd
4
st
Sallad
0.5
huvud
Avokado
2
st
Paprika
1
st
Koriander
1
näve
Hot Jalapeno
efter tycke och smak
.
Gör så här:
- Hyvla spetskål tunt och riv moroten. Skär salladslöken i tunna skivor. Blanda det tillsammans majonnäs, Kavli Hot mjukost, salt & peppar.
- Skär torsken i mindre bitar, salta.
- Blanda vetemjöl och paprikapulver på ett fat.
- Vispa upp ägg på ett fat och lägg upp pankoströbröd på ett fat.
- Vänd fisken först i vetemjöl, därefter ägg och till sist i panko.
- Hetta upp olja i en stekpanna och stek fiskbitarna så att de blir gyllene och frasiga.
- Fördela tillbehören i små skålar och låt alla få bygga ihop sina egna tacos