Cheesy chili potatoes

Perfekt som matigt snacks eller som en grym side-dish till din grillmiddag. När sältan från panchettan möter hettan från spicy Guajillo uppstår begär. Bara en till, tack.

60 minuter
Svårighetsgrad: Lätt
Skriv ut

Ingredienser

2 portioner
Potatisar, fast
10 st
Blandad svamp
200 g
Zucchini
0.5 st
Smokey Chipotle
topping .

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 220°C.
  2. Skölj och skrubba potatisen om det behövs.
  3. Skär potatisen i halvor. Pensla lite olja på snittytan och lägg ut halvorna på en plåt med snittytan upp.
  4. Rosta mitt i ugnen i cirka 30 minuter, så att de blir mjuka.
  5. Skär zucchini, svamp och panchetta i kuber.
  6. Stek fyllningen på hög värme så att vätskan från grönsakerna försvinner.
  7. När potatisen är klar – ställ den åt sidan i cirka 10 minuter och låt svalna.
  8. Gröp ur halvorna men spar cirka 0,5 cm så att de är stabila och inte går sönder.
  9. Lägg i fyllning och toppa med Kavli Smokey Chipotle.
  10. Sätt ugnen på grillfunktion och grädda halvorna i cirka 5 minuter.
  11. Garnera med hackad persilja.

Dela recept