Kavli är ett annorlunda företag. Kavli ägs av en stiftelse vars enda syfte är att göra gott i världen genom att dela ut verksamhetens hela överskott till välgörande ändamål.

Kavlifonden delar årligen ut runt 100 miljoner kronor till olika ändamål i Sverige och världen. I Sverige går t ex stora bidrag till forskning, hjälp till barn och ungas psykiska hälsa och till Stadsmissioner över landet.

Varje år får Kavlis medarbetare dessutom en summa pengar att dela ut genom att nominera och rösta fram de organisationer som ligger dem extra varmt om hjärtat.

I år kunde varje medarbetare dela ut 12 563 kronor var och i fredags var det Kavlifondsutdelning i vår fabrik i Älvsjö.

Så här blev fördelningen av 2 500 000 kronor efter Kavlimedarbetarnas röstande;

Majblomman 433 417 kronor

Sjöräddningssällskapet 226 131 kronor

Städa Sverige 244 975 kronor

Aldrig Ensam 747 487 kronor

Cancerrehabfonden 847 990 kronor

30% av Kavlis medarbetare valde att lägga sin röst på Aldrig Ensam  och en av våra säljare, Marcus Boltestam, var den som delade ut checken till dem.

- Det känns jättekul att vi från Kavli kan hjälpa till och jag hoppas att vårt bidrag är en god hjälp vidare på vägen att förebygga psykisk ohälsa för barn och vuxna så att de kan få en bättre vardag, säger Marcus Boltestam som i år har valt att lägga en av sina två röster på Aldrig Ensam.

- Stort varmt tack till Kavli och ni som röstade på oss, vi kommer få stor användning för pengarna genom att inleda en stor satsning inom föreningslivet i Sverige för att nå ut till barn och unga med livsviktig information om psykisk ohälsa. Vår ambition är att alla inom föreningslivet i Sverige ska få en grundkunskap inom ämnet psykisk ohälsa. Vi har identifierat att det råder enorma problem med psykisk ohälsa inom idrottens värld, både på motions- och elitnivå. Detta vill vi förebygga och ändra på via en utbildningssatsning för föreningslivet i Sverige säger Charlie Eriksson, grundare av Aldrig Ensam.