
Krämig pasta med italienska smaker
Receptet är framtaget av Karin Walker #chiliconkarin
Ingredienser
4 portioner
Pasta
4
påse
Grädde
3
dl
Di Mozzarella Tomat & Basilika
1.5
dl
Soltorkade tomater
11
st
Vitlökssalami
100
g
Kronärtskockor, marinerade
290
g
Basilika
1
kruka
Svartpeppar
1
nypa
Gör så här:
- Koka pastan.
- Vispa ihop grädde och di Mozzarella Tomat & Basilika i en kastrull på svag värme.
- Hacka de soltorkade tomaterna (spara lite till garnering) och dela salamin i bitar.
- Lägg det tillsammans med kronärtskockorna i ostsåsen och låt sjuda.
- När pastan är kokt häll av vattnet, skölj hastigt, lägg pastan i en form och rör ned 1 msk olja från tomaterna.
- Fördela såsen över pastan, garnera med resten av de soltorkade tomaterna, basilika och nymalen svartpeppar.